Api & wellness centar

Api wellness tretman

Odmori se i udahni zrak direktno iz pčelinje košnice! Zrak iz košnice sadrži ono najbolje što pčela iz prirode može donijeti.

Šta je api wellnes tretman?

Apiterapija, od latinske riječi APIS odnosno pčela predstavlja jedinstven spoj istočne i zapadne medicine.

Apiterapija je alternativni oblik terapeutskog tretmana koji podrazumijeva korištenje pčela i pčelinjih proizvoda za tretiranje različitih stanja kod čovjeka i ujedno je prirodan način za jačanje imunita i poboljšanje cjelokupnog organizma kod djece i odraslih.

Ovaj oblik tretmana podrazumijeva proces direktnog udisanja zraka iz košnice te na taj način blagotvorno djeluje na unutarnje organe čovjeka, a u isto vrijeme ima opuštajući i smirujući efekat na ljudsku psihu. 

Naučno je dokazano da med i pčele imaju pozitivan efekat na ljude, a apiterapija je jedan od načina da se to pozitivno djelovanje maksimalno iskoristi kod ljudi u svrhe olakšavanja različitih tegoba. 

Zakažite termin

Za koga je apiterapija

Tretmani apiterapije su namijenjeni djeci i odraslima, bez obzira na stanje organizma i da li postoje neke zdravstvene tegobe. 

Tretmani su sigurni za korištenje i kod  zdravih osoba jer aerosol proizveden od strane pčela potivino utiče na imuni sistem te ga dodatno jača, a kod osoba koje imaju određene zdravstvene tegobe može doprinijeti da se proces oporavka ubrza.

Da li postoje kontraindikacije kod apiterapije?

Ne, apiterapija je potpuno sigurna za korištenje i ne postoje negativni efekti iste.

Koje vrste apiterapije postoje?

Apiterapija je jedinstven tretman i podrazumijeva udisanje aerosola koji proizvode pčele, direktno iz košnice.

Koliko traje apitretman?

U našem centru na raspolaganju imate dva tretmana; API MINI i API FULL

API MINI
je tretman u trajanju od 20 min tokom kog se udiše aersol proizveden od strane pčela, direktno iz košnice koristeći specijalizirane plastične cijevi i maske zbog većeg efekta apsorbcije.

API FULL
traje 45 minuta i podrazumijeva tri različite faze inhaliranja;

  1. PREDINHALACIJA odnosno pripremna faza tokom koje korisnik bira pčelinju mješavinu za koju želi da bude uključena u proces. Na raspolaganju su mješavine sa različitim dodacima za gornje i donje disajne puteve. Predinhalacija otvara unutarnje pore, ovlažuje sluznice te ih priprema za dalji proces.
  2. INHALACIJA je aktivna faza tretmana tokom koje se direktno udiše aerosol nastao radom pčela u košnici. 
  3. ZAVRŠNA INHALACIJA je treći korak tokom kojeg se korisniku daje na udisanje mješavina polena, voska i propolisa koji zatvaraju unutarnje pore, zadržavaju vlažnost i zatvaraju proces da bi se udahnuti aerosol što potpunije resorbovao u krvotok.
Da li se apiterapija radi uz kontrolu doktora?

Ne. Apiterapija nije medicinski tretman i vrši se isključivo od strane certifikovanih apiterapeuta.

Koliko tretmana je potrebno uraditi?

Većina korisinika apitretmana osjeti poboljšanje nakon četiri uzastopno odrađena tretmana, ali preporuka apiterapeuta je osam vezanih tretmana u toku jedne sezone.

Koja je cijena tretmana?

API MINI u trajanju od 20 min je 20KM po osobi.

API FULL u trajanju od 45 minuta je 35KM po osobi.

Šta još trebam znati o apiterapiji?

Apiterapija  odnosno apitretmani su potpuno sigurni za provođenje kod djece i odraslih. Tretman djeluje terapeutski, utiče ne cjelokupan ljudski organizam uključujući unutarnje organe, ali pozitivni efekti se odnose i na psihu. Ne postoje kontraindikacije za korištenje niti negativni efekti iste. 

Apitretmani se preporučuju ljudima koji imaju određen zdravstvene poteškoće, ali i potpuno zdravim osobama. Svi tretmani se provode ud nadzor certifikovanih apiterapeuta, a čije certifikate i dozvole je moguće provjeriti u centru. 

Izaberite apiterapiju za vas