Sastojci Imuno pekmeza: U čemu nam pomaže

Maksuz Imuno pekmez je posebno osmišljen proizvod koji sadrži prirodne sastojke. Kombinirani su tako da doprinose unapređenju imuniteta i rješavanju različitih zdravstvenih izazova.

Pekmez od jabuke je izrazito dobrog svojstva i primarno preporučen kod popravljanja krvne slike. Naročito je dobar jer sadrži i željezo i vitamin C, koji je neophodan za apsorpciju. Međutim, iako i sam obiluje vitaminima i mineralima, pomno smo proučili benefite i drugih sastojaka i spojili ih u ovaj jedinstveni proizvod.

Pekmez, orašasti plodovi, sjemenke i kakao u preporučenim omjerima djeluju kao eliksir. Podizanje imuniteta imuno pekmezom postiže se usljed optimalne koncentracije vitamina i minerala koji jedni drugima potpomažu apsorpciju i brže djelovanje. Međutim, ovaj pekmez ne djeluje sam. Osnova dobrog imuniteta i zdravlja je izbalansirana ishrana i fizička aktivnost. Tek onda imuno pekmez i slični dodaci prehrani mogu pokazati svoj učinak.

KOJA STANJA OLAKŠAVA IMUNO PEKMEZ?

Stoga možemo reći da sastav Maksuz Imuno pekmeza:

Imuno pekmez
  • Poboljšava krvnu sliku s obzirom na visoku koncentraciju željeza i vitamina C
  • Poboljšava probavu i rad srca zbog velike količine magnezija
  • Obiluje omega masnim kiselinama koje pomažu rad mozga i cjelokupno stanje organizma
  • Utiče na smanjivanje holesterola i sprečavanje kardiovaskularnih bolesti zbog prisutnih antioksidanasa i vlakana
  • Zbog povećanih potreba majke i djeteta , olakšava stanje trudnoće i dojenja zbog prisutne folne kiseline i povećane koncentracije svih vitamina i minerala
  • Dijabetičarima može pomoći u regulaciji šećera u krvi, slijedeći upute o umjerenom unosu
  • Te doprinosi očuvanju zdravlja, mršavljenju i smanjenju efekata različitih zdravstvenih tegoba usljed velike količine proteina, aminokiselina, antioksidanasa i slobodnih radikala.

OD ČEGA SE SASTOJI IMUNO PEKMEZ?

Domaći pekmez od jabuka, bez šećera je naš proizvod pripreman po savjetima i receptu stručnjaka koji preporučuju redovno uzimanje pekmeza jednom do dva puta dnevno.

Imuno pekmez sastoji se od pekmeza od slatke ili kisele jabuke, badem, orah, lješnik, kikiriki, jezgro tikve, brusnica, grožđice, aronija, chia, susam, lan, suncokret, kokos, cimet, kakao, sjeme koprive, sjeme konoplje.

A ukoliko ste iz nekog razloga netolerantni na neki od ovih sastojaka, uvijek možete napraviti i vlastitu kombinaciju, s obzirom da sve sastojke možete pronaći u našim prodavnicama, online ili uživo.

Možda vam se svidi

Kako koristiti med u kuhanju?

Vrijeme je praznika i med je dio omiljenih slastica praznične trpeze. Ali, osim medenjaka, mnogo je još načina kako iskoristiti med u kuhanju. Med...

Zašto je poseban med medljikovac?

Zašto je poseban med medljikovac?

Jeste li znali da postoji vrsta meda koja ne potiče od nektara nego od medne rose? Zvuči pomalo bajkovito, ali istina je. U posebnim klimatskim...

Kako odabrati savršen poklon?

Kako odabrati savršen poklon?

Onoliko koliko volimo da poklanjamo, toliko nam izbor poklona može zadati glavobolju. Hajde da vam pomognemo kako odabrati savršen poklon sa...