Sigurnost

Sigurnost plačanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom TLS enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa.

Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa.

Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Plaćanje preko interneta

“MAKSUZ” d.o.o. koristi napredna tehnološka rješenja i sredstva za prenos i zaštitu prenosa i čuvanja podataka. Maksuz.ba poduzima sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku. Maksuz.ba zahtjeva od korisnika unos ličnih podataka (ime, prezime, adresa, br. telefona, e-mail) u obrazac za registraciju ili u obrazac prilikom zaključivanja kupovine. Pristup podacima o korisnicima stranice butikzdravehrane.ba je ograničen. Pristup podacima imaju samo odgovorne osobe zaposlene u “MAKSUZ” d.o.o. koji iste podatke koriste kako bi održali kvalitetne usluge prema kupcima ili korisnicima stranice u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Prilikom plaćanja bankovnom karticom putem interneta, podaci o vašoj kartici koje unosite smješteni su na zaštićenoj stranici banke, a prenos i pohrana podataka su u zaštićenoj formi korištenjem zaštitnih protokola i sistema.-

Podaci o bankovnoj kartici korisnika ili kupca ni u jednom trenutku nisu dostupni “MAKSUZ” d.o.o. i stranici maksuz.ba (o podacima brine se banka, internet bankarstvo banke).

Kupac je sam odgovoran za pristupanje stranici i sam će se brinuti za sigurnost korisničkih podataka i lično je odgovoran za povjerljivost pristupne šifre. Kupac snosi punu odgovornost za tačnost podataka koje navodi prilikom naručivanja i plaćanja bankovnom karticom kao i da ima puno pravo i pristup bankovnoj kartici koju navodi prilikom plaćanja.

Svoju online kupovinu na maksuz.ba obavljate sigurno zahvaljujući kriptovanoj formi SSL (TLS)  protokola i PKI (public key infrastructure) sistema. Za dodatna pitanja vezana za sigurnost i zaštitu podataka obratite se na e-mail adresu [email protected] 

IP Adresa

Maksuz.ba koristi IP adrese u svrhu analize i obrade podataka o proizvodima koji korisnici potražuju i kupuju. Također, kako bi smo pratili kretanje posjetioca naše stranice i sakupili što više podataka u cilju što kvalitetnije usluge korisnicima i posjetiocima maksuz.ba stranice.
IP Adresa nije vezana za lične podatke korisnika ili posjetioca stranice i nije moguće identifikovati osobu uz pomoć IP adrese.

“MAKSUZ” d.o.o. strogo čuva podatke i dostupni su samo određenim zaposlenicima u “MAKSUZ” d.o.o. kojima su podaci potrebni za kvalitetan rad i kvalitetniju uslugu.

Cookies

Maksuz.ba koristi tzv. kolačiće ili cookies u cilju poboljšanja usluge krajnjim korisnicima i posjetiocima “MAKSUZ” d.o.o. web trgovine. Kolačići ne sadrže lične podatke određene osobe i ne mogu se dodjeliti korisniku. Uključivanjem kolačića na vašem web pretraživaču ne čini nikakvu štetu vašem računaru i ne sadrži nikakve zlonamjerne aplikacije niti viruse. Svrha kolačića je da skuplja određene informacije i  čuva određene tekstualne datoteke na vašem računaru.

Kolačići skupljaju informacije kao što su podaci o broju posjeta određenim sajtovima. Maksuz.ba koristi kolačiće u cilju dobivanja određenih informacija, koje koristi kako bi poboljšali usluge korisnicima ili posjetiocima naše stranice. Svi podaci su informativnog karaktera i ni u kakvom slučaju ne ugrožavaju privatnost ili odaju identitet osobe.

Linkovi

Maksuz.ba će na svojoj stranici davati linkove za povezivanje na druge internet stranice. Sadržaj na tim internet stranicama je izvan kontrole “MAKSUZ” d.o.o. i “MAKSUZ” d.o.o. nije odgovoran za ono što se prikazuje na tim stranicama, niti je odgovoran za štete koje su nastale prilikom posjećivanja takvih stranica.

Našim posjetiocima savjetujemo da pročitaju izjave o privatnosti, uslove korištenja i zaštite ličnih podataka svake internet stranice koja prikuplja lične podatke. Uslovi korištenja, zaštita ličnih podataka kao i sigurnost na stranici maksuz.ba  se odnose samo na datu stranicu i vezane su samo za maksuz.ba.

Newsletter

Maksuz.ba će od korisnika tražiti kontakt informacije poput imena i e-mail adrese ukoliko korisnik želi da se prijavi na Maksuz newsletter.

Zaštita ličnih podataka

“MAKSUZ” d.o.o. i maksuz.ba poduzimaju sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku, kupcu ili posjetiocu stranice. Svi podaci koje korisnik unosi u obrazac za registraciju ili prilikom kupovine (npr. lični podaci, adresa itd.) su zaštićeni i šifrirani.

Korištenje podataka je ograničeno i “MAKSUZ” d.o.o. ozbiljno shvata zaštitu ličnih podataka i pridržava se Zakona o zaštiti ličnih podataka u BiH. “MAKSUZ” d.o.o. koristi neke od tih informacija anonimno u skladu kvalitetnije usluge. Informacije koje se prikupljaju koriste se u svrhe statističke analize i strogo se čuvaju.
Informacije koje prikupljamo su informacije o tome šta naši posjetioci pretražuju, kupuju, koje stranice posjećuju, broj klikova, broj posjeta i te informacije se koriste u cilju poboljšanja ponude i jednostavnijeg korištenja stranice.

Informacije koje se prikupljaju koriste određeni zaposlenici u “MAKSUZ” d.o.o. i koriste ih kako bi obavljali svoj posao i dostupne su samo njima. Svi zaposleni u “MAKSUZ” d.o.o. koji imaju pristup datim informacijama odgovorni su za poštivanje Zakona o zaštiti ličnih podataka u BiH.

“MAKSUZ” d.o.o. se obavezuju da date informacije neće koristiti u druge svrhe.